„Mercedes-Benz“ mikroautobusai jau seniai yra prabangių viešbučių, sėkmės lydimų kompanijų ir pasiturinčių šeimų automobilių komforto lyderiai ir mados diktatoriai. Naujos kartos EQV ir V klasės mikroautobusai kilstelėjo kartelę dar aukščiau. Verslo klasės judėjimas kelyje tampa dar įspūdingesnis, saugesnis ir labiau individualizuotas.

Praėjusiais metais bendrovė „Mercedes-Benz“ paskelbė sieksianti įgyvendinti naujausią savo komercinių automobilių „Premium“ strategiją. Naujieji EQV ir V klasės vienatūriai yra svarbus šio įsipareigojimo klientams etapas. Naujas dizainas, padidintas komfortas ir saugumas, prailgintas standartinės ir pasirenkamos įrangos sąrašas turi padėti kiekvienam rasti būtent jam tinkamą variantą.

 

Dizainas

„Mercedes-Benz“ EQV ir V klasės didžiųjų vienatūrių klientų spektras – nuo aktyvų gyvenimo būdą mėgstančių šeimų ir laisvalaikio entuziastų iki VIP asmenų ir verslininkų, todėl kompanija siūlo daugybę patrauklių įrangos linijų. Nors visi modeliai pasižymi išskirtine salono erdve, aukštu komfortu lygiu bei kokybišku ir unikaliu dizainu, norintys išsiskirti galės rinktis ne tik tarp 3 fiksuotų įrangos lygių (EQV gali rinktis iš dviejų gausiausiųjų lygių), bet ir užsisakyti papildomus dizaino paketus. Sportiškas „AMG Line“ ir ambientinis naktinis paketas pasirenkami V klasei, o EQV siūlo dizaino paketus tiek išorei, tiek ir salonui.  Turintiems specialius poreikius yra galimybė susikomplektuoti ir visiškai individualius sprendimus.

Naujajam automobilių dizainui būdingos įspūdingos įvairių formų radiatoriaus grotelės, kurias gaubia LED šviesos diodų juosta. Stilingą akcentą visiems modeliams gali suteikti ir elegantiško dizaino adaptyvieji MULTIBEAM LED priekiniai žibintai. Galinės automobilio dalies chromuota apdailos juosta ir naujo dizaino tamsinto kontūro LED žibintai užtikrina „Mercedes-Benz“ atpažįstamumą net ir iš galo. Atnaujintą išvaizdą užbaigia nauji 17, 18 ir 19 colių aerodinamiškai optimizuoti lengvojo lydinio ratlankiai ir keturios naujos spalvos.

Salono dizainas taip pat stebina atnaujinta išvaizda. Naujo dizaino prietaisų skydelis su dviem 12,3 colių plačiaekraniais ekranais ir naujos kartos vairas yra bene svarbiausi šio skaitmeninio dizaino akcentai. Taip pat didžiųjų vienatūrių standartinėje ar pasirenkamoje komplektacijoje rasite belaidį telefono krovimą, beraktį variklio užvedimą, šildomą vairą ir pritemdytą, naktinį salono apšvietimą. 64 spalvų aplinkos apšvietimas padeda kurti dar individualesnę ir jaukesnę atmosferą. Kad būtų patogiau patekti į automobilio saloną, vienatūriuose abejose pusėse yra sumontuotos stumdomosios durys.

 

MBUX informacijos ir pramogų sistema

Naujuose vienatūriuose standartiškai įrengta naujausios kartos MBUX („Mercedes-Benz User Experience“) informacijos ir pramogų sistema, suteikianti nepakartojamą skaitmeninę ir interaktyvią patirtį. Su patobulinta MBUX V klasės ir EQV automobilių vairuotojai gali naudotis „Energizing“ komforto valdymu, papildytos realybės navigacija, atnaujintais parkavimo režimais ir kitomis naujomis funkcijomis.

 

Pramogų, komforto ir automobilio valdymo funkcijas galima valdyti per centrinį ekraną, jutiklinius valdymo skydelius ant vairo, jutiklinę dalį centrinėje konsolėje arba per dialogą su atnaujintu asistentu balso asistentu „Hey Mercedes“.

Įdomios ir papildomos skaitmeninės „MBUX“ galimybės. Yra techninės priežiūros, avarijų ir gedimų valdymas, galima nuotoliniu būdu valdyti duris bei langus, o  „Mercedes me Charge“ paslauga teikiama EQV automobiliams suteikia klientams prieigą prie vieno didžiausių viešųjų įkrovimo tinklų Europoje, kuriame yra daugiau kaip 620 000 įkrovimo taškų, įskaitant ir Europos greitojo įkrovimo tinklą IONITY.

 

Pagalba vairuotojui

Atnaujintos įvairios saugumo ir pagalbos vairuotojui funkcijos. Į aktyviąją stabdymo pagalbos sistemą dabar įtraukta ir skersinio eismo funkcija, kuri gali įspėti vairuotoją apie iš šonų ar priešpriešais atvažiuojančias transporto priemones ir pavojingus lenkimo manevrus, taip pat įsikišti stabdant avariniu atveju ir padėti apsisukant. EQV ir V klasės modelių standartinė įranga yra itin gausi: dėmesio išlaikymo pagalbinė sistema, priekinių žibintų pagalbinė sistema, kritulių jutiklis, aktyvioji atstumo palaikymo sistema, aktyvioji stabdymo pagalbinė sistema su įspėjimo apie skersinį eismą funkcija, aklosios zonos nustatymo sistema, aktyvioji eismo juostos išlaikymo sistema, išmanioji greičio palaikymo sistema ir parkavimo paketas su 360 laipsnių kamera. Galima ir priekabos manevravimo pagalbinė sistema kartu su priekabos prikabinimo įtaisu ir specialiai suderinta automatine pavarų dėže. Vairuotojai tikrai įvertins šiuos saugaus vairavimo asistentus aktyviai padedančius išvengti įtemptų situacijų.

Pirmą kartą šioje klasėje siūlomi ir adaptyvieji „Multibeam LED“ priekiniai žibintai su pagalbine tolimųjų šviesų sistema. Juose yra 84 atskirai valdomi šviesos diodai, todėl priekiniai žibintai itin greitai ir tiksliai prisitaiko prie esamos eismo situacijos. Žibintai nuolat tiksliai apšviečia kelią priekyje, neakindama kitų eismo dalyvių.

 

Technologija

Visiškai elektrinio EQV modelio klientai gali rinktis iš dviejų dydžių akumuliatorių (90 ir 60 kWh), kurių didžiausia galia yra 150 kW (204 AG). Elektra varomo EQV nuvažiuojamas atstumas pagal WLTP siekia iki 277–365 km. Greitojo įkrovimo stotelėje įkrovimo laikas nuo 10 iki 80 proc. trunka apie 40 minučių.  

V klasės automobiliuose galimas efektyvus ir patikrintas dyzelinis variklis, kuris gali būti 120 kW (163 AG), 140 kW (190 AG), ar 174 kW (237 AG). Šiais metais pasirodys naujasis benzininis variklis 170 kW (231 AG), veikiantis kaip lengvasis hibridas, taupantis eksploatacines išlaidas. Vidaus degimo variklio variantai varomi galiniais ratais; dyzeliniuose modeliuose galima pasirinkti visų ratų pavarą. Elektriniai modeliai yra varomi priekiniais ratais.   

Svarbiausia ateities technologija – būsima naujoviška „tik elektra varomų“ transporto priemonių architektūra VAN.EA, kuri bus pristatoma nuo 2026 m. Ateityje visi naujai kuriami vidutinio dydžio ir dideli vienatūriai bus pagrįsti šia architektūra.

Naujojo V klasės modelio bazinė kaina prasideda nuo 59 470,25 eurų, o naujojo EQV – nuo 75 281,78 eurų (rekomenduojama mažmeninė kaina Vokietijoje su 19 % PVM).

Su atnaujintais Premium klasės vienatūriais greitu metu bus galima susipažinti visuose „Veho Lietuva“ salonuose.